Green C Oostende

Groen binnengebied tussen stapelwoningen en appartementen in het hart van Oostende.

locatie: Oostende

opdrachtgever: Vastgoedgroep Degroote

ism: B2Ai

status: uitwerking plannen &

afbraak bestaande gebouwen

visuals: Nanopixel

 

Het projectgebied Green C is gelegen in het hart van Oostende op de voormalige ziekenhuissite Sint Jozef. De centrale ligging en de vele voorzieningen (de bibliotheek, het nieuwe zwembad, de bioscoop en de sporthal) alsook het ruime aanbod van openbaar vervoer maakt dit de uitgelezen plek voor 185 betaalbare woningen voor voornamelijk jonge gezinnen. 

Voor dit groot binnengebied creëren we een echt groen concept. Het ontwerp maakt 35% ontharding mogelijk t.o.v. de bestaande toestand. Dit is een belangrijk wapen in de strijd tegen wateroverlast en stedelijke opwarming én het bevordert het ruimtelijk rendement zonder aan leefkwaliteit in te boeten.

Het buurtpark bestaat uit groene open ruimtes krijgen elk hun eigen sfeer en identiteit, gaande van een intieme binnentuin, een volkstuin, een boomgaard tot een echt buurtpark waar plaats is voor ontmoeting, spel en ontspanning.

Green C oostende - landschapsarchitectuur

Door de rijsporen van de brandweer als doorlopend pad aan te leggen ontstaat gelijk letterlijk en visueel een verbindend element.

deel dit project

deel dit

facebook
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp