Passie en praktische kennis voor landschappen en tuinen organisch verbonden tot ontwerpen van fijnzinnige tuinen tot plannen voor landschapsarchitectuur op grote schaal.

arne deruyter

landschapsarchitect & founder aAD

Arne was als kind reeds geboeid door de natuur. Zijn interesse werd verder gevoed toen hij bij een plantenkweker aan de slag ging, later, via tuinaanleg is die interesse alleen maar breder geworden. Na zijn studies landschapsarchitectuur aan HoGent en stage in Rotterdam, verfijnde hij zijn ontwerpvaardigheden bij Robbrecht en Daem. Hij leerde er de schoonheid van landschap om te zetten in eigentijdse en uitvoerbare ontwerpen. Hier ontsproot ook de kiem van zijn steeds kenmerkende signatuur van ontwerpen.

Arne houdt niet van planten, neen, hij is er door gepassioneerd!

Steeds is hij op zoek naar inspiratie, tijdens een stadswandeling, een buitenlandse reis of tijdens het beluisteren van zijn favoriete muziek…

“We moeten naar de toekomst kijken. Onze huidige kennis breed inzetten, verbinding zoeken, die verwevenheid … dat zijn zaken waarin ik geloof, die ik graag zie en die ik – dat hoop ik – via onze ontwerpen ook kan realiseren.”

tom de cubber

landschapsarchitect & stedenbouwkundig ontwerper

Tom leerde Arne kennen tijdens zijn studies landschapsarchitectuur aan de HoGent, hier sloeg de vonk over en werd de basis gelegd voor een latere samenwerkingen. Tom vond na zijn ervaringen bij Grontmij een onderkomen bij OMGEVING waar hij jarenlang aan zeer diverse opdrachten kon meewerken: van infrastructuuropdrachten over masterplannen en natuurinrichtingsprojecten,…. “Ja, mijn interesses liggen zeer breed waardoor ik me in zowat elke opgave kan vastbijten.” Naast een passie voor het ontwerpen op meerdere schaalniveau’s, houdt Tom van samenwerken en het tot stand brengen van een goed ontwerpproces. De samenwerking met aAD moest er ooit van komen en in 2020 maakte Tom de overstap.

“In m’n vrije tijd kom ik tot rust in de natuur, op een fiets of zwemmend in een bergriviertje.”

liesbet gorré

landschapsarchitect & fotograaf

Liesbet groeide op tussen de traditionele Gentse bloementeelt. Van kindsbeen af leerde ze deze voorliefde voor de schoonheid van de natuur reeds vast te leggen aan de hand van fotografie. “Na mijn studies als grafisch vormgever en fotograaf, werd duidelijk dat ik die natuur ook wilde mee creëren en conserveren.” Haar studies aan de Erasmus Hogeschool waren daar dan ook een logisch gevolg van. Liesbet wil duurzaam leven als individu en iets extra bijdragen om de wereld en onze landschappen nog dat tikkeltje mooier, groener en vooral ook evenwichtiger te maken. Daarbij is het zaak om de blauwgroene middenweg te zoeken tussen alle belangen.

karolien keppens

landschapsarchitect & beeldenmaker

Karolien kreeg haar liefde voor tekenen, schilderen, vormgeving en beeld mee van thuis. Tijdens haar studies landschapsarchitectuur aan Erasmus Hogeschool Brussel raakte ze steeds meer gepassioneerd door planten en natuur in het algemeen. Deze fascinatie komt tot uiting in haar werk en vormt de basis voor een doordachte plantkeuze en visualisatie in elk ontwerp. Begin 2020 kon ze bij aAD aan de slag waar ze haar passie verder kan beleven.

Buiten de werkuren is Karolien een echte buitenmens en probeert ze elk vrij moment al wandelend, fietsend of lopend te genieten van de natuur. Respect voor de planeet, duurzaamheid en ecologie liggen haar nauw aan het hart.

jebbe houttekier

architect met passie voor buitenruimte

Jebbe studeerde af als architect aan Sint-Lucas Gent. Bij Artgineering (Brussel) en daarna Tractebel (Gent) deed hij ruime ervaring op in het ontwerpen van publieke ruimte, (fiets-)infrastructuur en landschap. In deze periode groeide ook steeds meer de interesse naar het ontwerpen met beplanting en landschap. Jebbe schoolde zich bij aan het KASK (Gent) want deze interesse groeide uit tot een passie: als architect met passie voor buitenruimte is het natuurinclusief ontwerpen voor Jebbe een evidentie, waarbij in ontwerpen landschap de drager vormt. 

“Ik wandel wel graag maar dat is zo’n classic hé!”

els van den oudenhoven

landschapsarchitect

Els groeide op met een potlood in de hand en legt hiermee graag de schoonheid van de wereld vast. Met een grote fascinatie voor alles wat met natuur te maken heeft werd het vormgeven van onze leefomgeving haar missie. 


Ze denkt graag mee over creatieve, recreatieve en natuurontwikkelingsambities binnen de landschappelijke en stedelijke omgeving. En kan zich helemaal verliezen in het opmaken van beplantingsconcepten, maar ook in het natuurinclusief ontwerpen ten voordele van natuurontwikkeling en het creëren van biodiversiteit in functie van een duurzame- en klimaatbestendige open ruimtegebied én binnenstad. 

Els is een landschapsarchitect met meer dan tien jaar ervaring zowel in het artistiek, conceptmatig uitwerken van ontwerpvoorstellen, als het technisch detailontwerp. Ze wordt ingezet bij de opmaak van ontwerpen voor zowel grote als kleinschalige projecten, zowel in stedelijke als landschappelijke context. In haar vrije tijd engageert Els zich binnen het beheer van waardevolle natuurlijke plekjes in haar gemeente en werkt ze hiervoor natuurinrichtingsplannen uit.

eveline ester thijs

grafisch vormgever

Eveline, verliefd op architectuur en boeken, de muze van Arne, de moeder van zijn kinderen, zijn partner in crime alsook de full service graphic designer voor aAD. Met een netwerk van architecten en ontwikkelaars verzorgt ze al jaren de commercialisatie van vastgoedprojecten. In haar atelier schildert ze een eigen grafische wereld. Door haar constante observatie van de schone lelijkheid van de stad ontstaan boeiende composities met een rijk kleurenpalet.

hoofdkantoor aAD

Noordstraat 204, 8800 Roeselare, België