Landschapstuin Zarren

Deze landschapstuin werd opgebouwd met natuurlijke elementen uit het omliggende landschap.

locatie: Zarren

opdrachtgever: privé

Deze landschapstuin werd opgebouwd met natuurlijke elementen uit het omliggende landschap. Een hoogstamfruitboomgaard, zichtbaar vanuit de woning, met als ondergroei bloemrijk grasland zorgt voor een vrolijk beeld. Aan de woning vindt een moestuin, omrand door een groenblijvende haag, zijn plaats. De speelzone wordt afgelijnd met siergrassen waartussen bloeiende vaste planten groeien.

Een dwars as, gecreëerd door een gemaaid pad, toont de overgang tussen tuin en landschap. Een kastanje houten afsluiting accentueert deze en waarborgt de veiligheid voor kinderen.

In de landschapszone werd een zwemvijver gemaakt waarbij het beeld van een overstroomde weide als uitgangspunt werd genomen. Deze treedt, controleerbaar, buiten zijn oevers waardoor er diverse gradiënten met veel leven en een boeiend beeld ontstaat.

Een gemaaid paadje tussen het lange gras begeleid door gemengde hagen en meidoornhagen toont de wandeling rondom deze tuin.

Bloeiende bol-en knolgewassen, kruiden en bessenstruiken zorgen mee voor de kleuren, geuren en smaken binnen deze landschapstuin waar alle zintuigen verwend worden.

Een gemaaid paadje tussen het lange gras begeleid door gemengde hagen en meidoornhagen toont de wandeling rondom deze tuin.

deel dit project

deel dit

facebook
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp