Standaertsite Gent

Verbouwing van een voormalige doe-het-zelfzaak tot publieke ruimte en park.

locatie: Ledeberg (Gent)

opdrachtgever: SO Gent

ism: AE architecten, Murmuur architecten,

Carton123 architecten en H110 ingenieurs

kunstintegratie door Marc Nagtzaam

prijzen: Winnaar gedeelde provinciale

architectuurprijs Oost-Vlaanderen 2019

Winnaar Belgian Building Awards 2020

in de categorie Mixed Use

1ste laureaat

De voormalige doe-het-zelf-zaak wordt omgevormd tot buurthuis met buurtparkje. Door specifiek de mooiste loods te behouden wordt er plaats gecreëerd voor een buurtpark. Een luifel vult de hoek en verdeelt samen met het buurthuis de site in drie verschillende zones. Centraal wordt een moestuin uitgewerkt in combinatie met leifruit langs de muren. Aan de H. Bertolfstraat en Hoveniersstraat worden echte groene parkdelen gecreëerd. In ieder deel vormen drie majestueuze bomen, omrand door een ronde betonnen zitbank, een verzamelplek, zitplek, speelzone, en tevens een landmark. In de oksel van het brede pad en brandweerdoorgang wordt een klein bosje met een brede wadi uitgewerkt. Stapstenen zorgen voor een specifieke wandeling en de vele bomen voor een plek waar men zich eventjes ergens anders kan wanen.

De volledige site is doorwaadbaar voor wandelaars en fietsers. Vele klimplanten en vrolijk bloeiende vaste planten groepen begeleiden deze. Bessenstruiken maken deze routing nog fijner en vooral lekkerder. Zo zorgt dit buurtpark voor een meerwaarde voor de buurtbewoners, bezoekers én fauna en flora.

De volledige site is doorwaadbaar voor wandelaars en fietsers. Vele klimplanten en vrolijk bloeiende vaste planten groepen begeleiden deze.

deel dit project

deel dit

facebook
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp