The Waves Oostende

De organische bouwvolumes van The Waves op een bijzondere plek in Oostende worden gedragen door een vrolijke publieke ruimte.

locatie: Oostende

opdrachtgever: Vastgoedgroep Degroote

ism: B2Ai

status: fase 1: uitgevoerd / fase 2, 3

en 4: opstart plannen

visuals: Peter De Man

Het projectgebied ‘The Waves’ is gelegen langs de Troonstraat in Oostende, op een steenworp van de Wellingtonrenbaan en het golfterrein. De organische vormen van duinen, glooiend gras en golven komen terug zowel in de gebouwen als in het landschappelijk ontwerp.

Het hogere gelegen gedeelte sluit aan qua vormgeving en sfeer bij de groene Wellingtonrenbaan.

Enkele groene stippen bevinden zich langs de Troonstraat: ze kondigen het plein aan en zijn ingericht als rustplek. Iets kleinere stippen, uitgewerkt in zacht gele natuursteen, zorgen voor begeleiding richting de toegangen en een verbijzondering.

Met het hoogteverschil tussen het strand/plein gedeelte en het grasland wordt gespeeld waardoor de aantrekking nog verhoogd.

In het uiterst oostelijk deel wordt de wandeling richting uitkijkpunt benadrukt. Bij het Oostelijk plein wordt een uitstulping van het gras voorzien waardoor er een ligweide ontstaat. Het meest westelijk deel wordt stevig beplant waardoor een robuuste landschappelijke doorsteek ontstaat.

Het geheel zorgt voor een vrolijke publieke ruimte die zich differentieert binnen Oostende en tegelijk aansluiting zoekt bij de aanpalende (landschap)structuren, de groene Wellingtonbaan, de Troonstraat en het strand met de zee.

Groene stippen vormen een boulevard die door zijn vormgeving een aankondiging en aantrekking van het plein vormt.

deel dit project

deel dit

facebook
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp